דאל מקאני Dal Makhani

ראשי >טעימות מהמטבח ההודי>דאל מקאני Dal Makhani

דאל מקאני (Dal Makhani)

מצרכים ל-4 מנות:

  • כוס עדשים שחורות
  • רבע כוס שעועית אדומה
  • 2 כפות שמן
  • 3 שיני שום
  • 2 עגבניות,
  • 2-3 כפות רסק עגבניות
  • ½ כפית כמון שלם
  • חצי כף ג'יניג'ר קצוץ
  •  ½ כפית גארם מסאלה
  •  ½ כפית פפריקה מתוקה
  • , 1/2 כפית מלח (לפי הטעם)
  •  5-6 גבעולי כוסברה לקישוט
  • 50 גרם חמאה (אופציונאלי)
  • 2 כפות שמנת לבישול או חלב קוקוס (אופציונאלי).

אופן ההכנה: יש להשרות את העדשים והשעועית ללילה. לאחר ההשריה לסנן מהמים ולשים בסיר עם 5 כוסות מים חמים ולבשל בין 40 דקות –שעה עד שהעדשים והשעועית מתרככים. לסנן מהמים. בסיר נפרד לחמם את השמן ולהוסיף את הכמון, השום המרוסק והג'ינג'ר הקצוץ. לאחר 2-3 דקות להכין רסק מעגבניות טריות ולהוסיף לסיר יחד עם רסק העגניות. להוסיף כחצי כוס-כוס מים (תלוי במידת הסמיכות שאתם מעדיפים) ולבשל כ5-7 דקות. לתבל עם הגראם מסאלה והפפריקה, להוסיף את העדשים והשעועית. לסיום ניתן (לא חובה אבל מוסיף) להוסיף את החמאה והשמנת לבישול ולבשל עוד כ7-10דקות. לקשט בכוסברה קצוצה.

 
שלום אורח
(0)
X סגור חלון