דאל מקאני (Dal Makhani)
מצרכים ל-4 מנות:
- כוס עדשים שחורות
- רבע כוס שעועית אדומה
- 2 כפות שמן
- 3 שיני שום
- 2 עגבניות,
- 2-3 כפות רסק עגבניות
- ½ כפית כמון שלם
- חצי כף ג'יניג'ר קצוץ
- ½ כפית גארם מסאלה
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- , 1/2 כפית מלח (לפי הטעם)
- 5-6 גבעולי כוסברה לקישוט
- 50 גרם חמאה (אופציונאלי)
- 2 כפות שמנת לבישול או חלב קוקוס (אופציונאלי).
אופן ההכנה: יש להשרות את העדשים והשעועית ללילה. לאחר ההשריה לסנן מהמים ולשים בסיר עם 5 כוסות מים חמים ולבשל בין 40 דקות –שעה עד שהעדשים והשעועית מתרככים. לסנן מהמים. בסיר נפרד לחמם את השמן ולהוסיף את הכמון, השום המרוסק והג'ינג'ר הקצוץ. לאחר 2-3 דקות להכין רסק מעגבניות טריות ולהוסיף לסיר יחד עם רסק העגניות. להוסיף כחצי כוס-כוס מים (תלוי במידת הסמיכות שאתם מעדיפים) ולבשל כ5-7 דקות. לתבל עם הגראם מסאלה והפפריקה, להוסיף את העדשים והשעועית. לסיום ניתן (לא חובה אבל מוסיף) להוסיף את החמאה והשמנת לבישול ולבשל עוד כ7-10דקות. לקשט בכוסברה קצוצה.