רבים כבר אימצו במטבחם את האורז המלא, דגן עמוק טעמים ועשיר בערכים תזונתיים. העובדה שעבר ליטוש ראשוני בלבד גורמת לו להיות עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין E, ויטמינים מקבוצה B וחומצה פיטית. הוא נחשב למי ששומר על בריאות מערכת העיכול ולמגן מפני מחלות סרטניות והתפתחות של סכרת סוג 2. הנה 5 טיפים לבישול מוצלח של אורז מלא אצלכם במטבח: 1. איך מאחסנים? שומרים באריזה סגורה במקום חשוך ואם לא משתמשים בו באופן רציף, מומלץ להעביר לכלי אטום ולאחסן במקרר. 2. איך מתחילים? לפני הבישול מומלץ לשטוף היטב את האורז. 3. איך מבשלים? מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים בו את האורז עד שהוא מתלהט. ממליחים ומוסיפים 1/4 2 כוסות מים על כל כוס אורז. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים. 4. מתי פותחים? משאירים את המכסה סגור 5-10 דקות נוספות, כדי להניח לאורז לספוג את הלחות. רק אז מסירים את המכסה ומפוררים במזלג כדי שהאורז לא יידבק.
דגם: Brown Rice שם יצרן: Dawat תכולה: 1 ק"ג (14 ₪ ל-1 ק"ג)
|