יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
  |    |  אודות  |  יצרת קשר  |  התחבר | משתמש חדש  |  אורח/ת  |  מעקב הזמנות 054-2196060  |   סל קניות (0)

כופתאות תפוחי אדמה מתובלים Batta Vada

ראשי >טעימות מהמטבח ההודי>כופתאות תפוחי אדמה מתובלים Batta Vada

 

בטטה ווארה ל 5 איש 2 מנות לאדם- מנה צמחונית/טבעונית

המרכיבים:

10 תפוחי אדמה בינוניים

פלפל ירוק חריף קצוץ

צרור כוסברה קצוצה

3 כפות שמן

2 כפיות זרעי חרדל

חצי כפית אבקת כורכום

2 כפיות זרעי כמון

1 כפית מלח שטוחה

1 בצל בינוני קצוץ

15 עלי קארי

שמן לטיגון עמוק

 

מרכיבים להכנת הבלילה:

3 כוסות קמח חומוס

חצי כפית מלח שטוחה

כוס וחצי מים פושרים

חצי כפית סודה לשתייה(טבעוני)/ ביצה 

חצי כפית כורכום

אופן הכנה:

להניח את תפוחי האדמה בסיר גדול ולכסות במים, לבשל עד שתפוחי האדמה רכים למשך כשעה

עד אשר ניתן להכניס קיסם בקלות.

להוציא ולשטוף במים קרים ולהניח כדי שיתקררו, לאחר מכן לקלף ולחתוך לקוביות בינוניות.

לקחת סיר רחב לחמם ולהוסיף 3 כפות שמן, לאחר התחממות השמן להוסיף את עלי הקארי וזרעי החרדל, זרעי הכמון לזמן קצר (לא לשרוף) הזרעים יפתחו וישחררו ניחוח, להוסיף את הבצל וחצי כפית כורכום ולערבב עד  שיזהיבו.

בשלב זה מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, ואת המלח ולערבב ( אפשר לטעום ולהמליח ע"פ טעמכם) לערבב עד שתפוחי האדמה יהיו בצבע אחיד ולהוריד מהאש.

לאחר מכן מוסיפים את הכוסברה הקצוצה לערבב ולהתחיל למעוך לקבלת פירה גס ולתת לפירה להתקרר מעט ולהתחיל להכין כופתאות תפוחי אדמה בגודל בינוני בצלחת נפרדת

הכנת הבלילה:

לוקחים קערה ומוסיפים את קמח החומוס, סודה לשתייה (לטבעונים שביננו) ביצה לצמחוניים, מלח ואבקת כורכום ולהוסיף מים עד לקבלת מרקם אחיד.

בשלב זה מחממים שמן לטיגון עמוק.

טובלים את הכופתאות בשכבה דקה ואחידה ככל האפשר ומטגנים עד שהכופתאות שחומות ופריכות להניח במסננת לניקוז השמן העודף.

ניתן להגשה עם קטשופ או צאטני ירוק חריף!

 

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בטטה ווארה ל 5 איש 2 מנות לאדם- מנה צמחונית/טבעונית

המרכיבים:

10 תפוחי אדמה בינוניים

פלפל ירוק חריף קצוץ

צרור כוסברה קצוצה

3 כפות שמן

2 כפיות זרעי חרדל

חצי כפית אבקת כורכום

2 כפיות זרעי כמון

1 כפית מלח שטוחה

1 בצל בינוני קצוץ

15 עלי קארי

שמן לטיגון עמוק

 

מרכיבים להכנת הבלילה:

3 כוסות קמח חומוס

חצי כפית מלח שטוחה

כוס וחצי מים פושרים

חצי כפית סודה לשתייה(טבעוני)/ ביצה 

חצי כפית כורכום

אופן הכנה:

להניח את תפוחי האדמה בסיר גדול ולכסות במים, לבשל עד שתפוחי האדמה רכים למשך כשעה

עד אשר ניתן להכניס קיסם בקלות.

להוציא ולשטוף במים קרים ולהניח כדי שיתקררו, לאחר מכן לקלף ולחתוך לקוביות בינוניות.

לקחת סיר רחב לחמם ולהוסיף 3 כפות שמן, לאחר התחממות השמן להוסיף את עלי הקארי וזרעי החרדל, זרעי הכמון לזמן קצר (לא לשרוף) הזרעים יפתחו וישחררו ניחוח, להוסיף את הבצל וחצי כפית כורכום ולערבב עד  שיזהיבו.

בשלב זה מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, ואת המלח ולערבב ( אפשר לטעום ולהמליח ע"פ טעמכם) לערבב עד שתפוחי האדמה יהיו בצבע אחיד ולהוריד מהאש.

לאחר מכן מוסיפים את הכוסברה הקצוצה לערבב ולהתחיל למעוך לקבלת פירה גס ולתת לפירה להתקרר מעט ולהתחיל להכין כופתאות תפוחי אדמה בגודל בינוני בצלחת נפרדת

הכנת הבלילה:

לוקחים קערה ומוסיפים את קמח החומוס, סודה לשתייה (לטבעונים שביננו) ביצה לצמחוניים, מלח ואבקת כורכום ולהוסיף מים עד לקבלת מרקם אחיד.

בשלב זה מחממים שמן לטיגון עמוק.

טובלים את הכופתאות בשכבה דקה ואחידה ככל האפשר ומטגנים עד שהכופתאות שחומות ופריכות להניח במסננת לניקוז השמן העודף.

ניתן להגשה עם קטשופ או צאטני ירוק חריף!

 

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 
X סגור חלון