יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
  |    |  אודות  |  יצרת קשר  |  התחבר | משתמש חדש  |  אורח/ת  |  מעקב הזמנות 054-2196060  |   סל קניות (0)

תבשיל דאל צפון הודו

ראשי >טעימות מהמטבח ההודי>תבשיל דאל צפון הודו

כל מי שביקר בהודו או מכור למטבח הבריא והעשיר הזה יודע -תבשיל הדאל הוא אחד מאבני היסוד של המטבח ההודי. מדובר בתבשיל עדשים עשיר וצמחוני שמתאים לכל עונות השנה.

מרכיבים ל-4 מנות:
1 כוס עדשים שחורות "אורד דאל"
4 כפות שמן זית
2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות
1 כפית שום כתוש (אפשר גם 2 כפיות)
2-3 כפות רסק עגבניות
2 כפות חמאה
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית חילבה
1/2 כפית תערובת גאראם מסאלה
1/2 כפית פלפל צ'ילי
2 כפות ממרח אגוזי קשיו (טוחנים בבלנדר 3 כפות אגוזי קשיו + 1/2 כוס מים)
2 כפות קרם פרש

אופן ההכנה:
1. משרים את העדשים למשך הלילה. מסננים ושמים בסיר עם 4 כוסות מים, כפית מלח ו-1 כפית ג'ינג'ר. מבשלים ברתיחה עדינה כ-1/2 שעה. מניחים בצד.

2. מחממים שמן בסיר או במחבת עמוקה, ומוסיפים את הכמון. מטגנים עד שהוא משחים. מוסיפים 1 כפית ג'ינג'ר ושום כתוש, ומטגנים דקה. מוסיפים את הבצל, ומטגנים 2-3 דקות.
מוסיפים את קוביות העגבניה ורסק העגבניות, ומבשלים 3-5 דקות. מוסיפים מלח, גאראם מסאלה, פלפל צ'ילי, ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את העדשים (ללא המים). מערבבים ומוסיפים את ממרח אגוזי הקשיו, הקרם פרש ומקשטים עם ג'ינג'ר פרוס.

כל מי שביקר בהודו או מכור למטבח הבריא והעשיר הזה יודע -תבשיל הדאל הוא אחד מאבני היסוד של המטבח ההודי. מדובר בתבשיל עדשים עשיר וצמחוני שמתאים לכל עונות השנה.

מרכיבים ל-4 מנות:
1 כוס עדשים שחורות "אורד דאל"
4 כפות שמן זית
2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות
1 כפית שום כתוש (אפשר גם 2 כפיות)
2-3 כפות רסק עגבניות
2 כפות חמאה
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית חילבה
1/2 כפית תערובת גאראם מסאלה
1/2 כפית פלפל צ'ילי
2 כפות ממרח אגוזי קשיו (טוחנים בבלנדר 3 כפות אגוזי קשיו + 1/2 כוס מים)
2 כפות קרם פרש

אופן ההכנה:
1. משרים את העדשים למשך הלילה. מסננים ושמים בסיר עם 4 כוסות מים, כפית מלח ו-1 כפית ג'ינג'ר. מבשלים ברתיחה עדינה כ-1/2 שעה. מניחים בצד.

2. מחממים שמן בסיר או במחבת עמוקה, ומוסיפים את הכמון. מטגנים עד שהוא משחים. מוסיפים 1 כפית ג'ינג'ר ושום כתוש, ומטגנים דקה. מוסיפים את הבצל, ומטגנים 2-3 דקות.
מוסיפים את קוביות העגבניה ורסק העגבניות, ומבשלים 3-5 דקות. מוסיפים מלח, גאראם מסאלה, פלפל צ'ילי, ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את העדשים (ללא המים). מערבבים ומוסיפים את ממרח אגוזי הקשיו, הקרם פרש ומקשטים עם ג'ינג'ר פרוס.

X סגור חלון