צ'אנה מסאלה (Chana Masala)
מצרכים ל-4 מנות: 1 כוס גרגרי חומוס יבשים.
- רסק מעגבניה טריה
- 2 כפות רסק עגבניות מקופסה
- בצל קצוץ גס
- פלפל חריף (לפי הטעם האישי)
- 2 כפות שמן
- 4 שיני שום כתושות
- כפית ג'יניג'ר טרי מגורר
- כפית כמון
- כפית וחצי פפריקה מתוקה
- כפית גאראם מסאלה
- חצי כפית כורכום
- כפית סוכר
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית מלח (לפי הטעם)
- כוס מים
- כף מלימון סחוט
- מספר עלי כוסברה טריים.
אופן ההכנה: יש להשרות במים ללילה את החומוס. לשים את החומוס בסיר, לכסות במים ולבשל עד שהחומוס מתרכך, ובסיום לסנן את הגרגרים מהמים. בסיר נפרד לחמם על אש בינונית 2 כפות שמן, ולטגן בצל קצוץ, שום וג'ינג'ר עד שהבצל מזהיב. להוסיף פלפל חריף, כמון, פפריקה, גאראם מסאלה, כורכום, ולערבב כ3-4 דקות. להוסיף לסיר רסק מעגבנייה הטריה ו2 כפות רסק מקופסה, לערבב דקה-שתיים ולשפוך כוס מים ולאחריה את גרגירי החומוס. לתבל במלח, פלפל לערבב ולהוסיף גם את הסוכר ולבשל כ10-15 דקות על אש נמוכה. בסיום להוסיף כף לימון סחוט ולקשט בעלי כוסברה ובצל קצוץ.