כל מי שביקר בהודו או מכור למטבח הבריא והעשיר הזה יודע -תבשיל הדאל הוא אחד מאבני היסוד של המטבח ההודי. מדובר בתבשיל עדשים עשיר וצמחוני שמתאים לכל עונות השנה.
מרכיבים ל-4 מנות:
1 כוס עדשים שחורות "אורד דאל"
4 כפות שמן זית
2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות
1 כפית שום כתוש (אפשר גם 2 כפיות)
2-3 כפות רסק עגבניות
2 כפות חמאה
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית חילבה
1/2 כפית תערובת גאראם מסאלה
1/2 כפית פלפל צ'ילי
2 כפות ממרח אגוזי קשיו (טוחנים בבלנדר 3 כפות אגוזי קשיו + 1/2 כוס מים)
2 כפות קרם פרש
אופן ההכנה:
1. משרים את העדשים למשך הלילה. מסננים ושמים בסיר עם 4 כוסות מים, כפית מלח ו-1 כפית ג'ינג'ר. מבשלים ברתיחה עדינה כ-1/2 שעה. מניחים בצד.
2. מחממים שמן בסיר או במחבת עמוקה, ומוסיפים את הכמון. מטגנים עד שהוא משחים. מוסיפים 1 כפית ג'ינג'ר ושום כתוש, ומטגנים דקה. מוסיפים את הבצל, ומטגנים 2-3 דקות.
מוסיפים את קוביות העגבניה ורסק העגבניות, ומבשלים 3-5 דקות. מוסיפים מלח, גאראם מסאלה, פלפל צ'ילי, ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את העדשים (ללא המים). מערבבים ומוסיפים את ממרח אגוזי הקשיו, הקרם פרש ומקשטים עם ג'ינג'ר פרוס.