יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
  |    |  אודות  |  יצרת קשר  |  התחבר | משתמש חדש  |  אורח/ת  |  מעקב הזמנות 054-2196060  |   סל קניות ()
מתכון טיקה מסאלה - איך להכין עוף טיקה?
טיקה מסאלה הוא אחד המאכלים הפופולריים ביותר בפיוז'ן בין המטבח ההודי למטבח האנגלי. על אף שמקורותיו ככל הנראה נשענים על השפעות של המטבח ההודי, מדובר במאכל שחדר לתרבות המערבית והפך לאחת המנות המבוקשות ביותר בטייק אווי ובמסעדות הודיות באירופה ובארצות הברית.

באופן פרדוקסלי, דווקא בישראל בה מטיילים רבים חוזרים מהודו מלאי התפעלות מהאוכל והתרבות המקומית, האפשרויות להנות ממנות הודיות טעימות במסעדה או במשלוח הן די מצומצמות. לכן, כדי להנות ממנת צ'יקן טיקה מסאלה אמיתית, אין ברירה אלא לגשת למטבח ולהתחיל לבשל.

במאמר הבא תוכלו למצוא את כל מה שצריך בשביל להכין טיקה מסאלה בבית, כולל רשימת מרכיבים של טיקה מסאלה מתכון מדויק וקצת ידע כללי על מקורות המנה והמאפיינים שלה.

מה זה צ'יקן טיקה מסאלה?
עוף טיקה מסאלה מכיל נתחי עוף עסיסיים שמוגשים בתוך רוטב עגבניות עשיר ומתובל. באופן מסורתי הרוטב מכיל רוטב עגבניות, תבלינים ויוגורט או שמנת שמעשירים את מרקמו ונותנים לו את הצבע הכתמתם האופייני למנה.

בשונה ממנות הודיות מסורתיות, עוף טיקה מסאלה אינו חריף במיוחד, אך הוא מתובל היטב בכמון, כורכום, מסאלה, שום ואפילו גי'נגר. נתחי העוף יושבים במרינדה לפני הבישול, אשר מעשירה את טעמם והופכת אותם לרכים וטעימים במיוחד.

המקורות האמיתיים של המתכון לטיקה מסאלה נמצאים בוויכוח עד היום, כאשר חלק טוענים שמקורו באזור פונג'בי בהודו ואחרים טוענים שהוא הומצא דווקא בסקוטלנד. בכל מקרה, אין ויכוח שהמנה היא מנה חדשה יחסית שהומצאה סביב שנות ה-60 או ה-70 של המאה ה-20 ושהפופולריות שלה הגיעה לשיאה באנגליה ולווא דווקא בהודו.

איך להכין צ'יקן מסאלה
החלק הכי טוב במתכון הזה הוא שעל אף רשימת המרכיבים הארוכה, ההכנה עצמה היא די פשוטה והתוצאה מרשימה וטעימה. בכל הנוגע להכנת עוף טיקה מתכון ברור ומסודר יעזור לכם להכין את המנה בקלות, לכן מומלץ לעקוב אחרי ההוראות ולוודא שלא שכחתם אף מרכיב.

כדי לפשט את ההכנה של רוטב טיקה מסאלה מתכון זה לא כולל השרייה מקדימה של העוף והוא יוצא טעים ועסיסי גם בלי המרינדה. אבל אם בא לכם להשקיע עוד קצת זמן בהכנה תוכלו לשים את העוף במרינדת יוגורט, מיץ לימון, שמן, מלח, ג'ינגר ושום לפחות ל-30 דקות בטמפרטורת החדר או ללילה שלם במקרר.

צ'יקן טיקה מסאלה מתכון:
מרכיבים:
  • 2 כפות גהי (חמאה מזוקקת)
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית ג'ינגר
  • 1 כפית פלפל חריף
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 800 גרם רוטב עגבניות
  • 1 כוס של שמנת לבישול או תחליף פרווה
  • 1 כף סוכר לבן
  • 2 כפיות פפריקה
  • 1 כף שמן
  • 4 נתחי חזה עוף, ללא עור וללא עצמות, חתוכים לגודל ביס
  • 1/2 כפית אבקת קארי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:
  1. חממו את הגהי במחבת גדולה על אש בינונית. טגנו את הבצל עד הזהבה. הוסיפו שום, כמון, מלח, ג'ינג'ר, פלפל חריף, קינמון וכורכום לתערובת הבצל וטגנו כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
  2. הוסיפו את רוטב העגבניות והביאו לרתיחה ליצירת רוטב טיקה הודי. לאחר הרתיחה יש להנמיך את האש ולהוסיף את השמנת, סוכר ופפריקה. בשלו את הרוטב 10-15 דקות עד שהוא מתעבה.
  3. במחבת נפרדת חממו שמן על אש בינונית. הוסיפו את נתחי העוף ואת אבקת הקארי וטגנו עד שהעוף מקבל גוון חום בהיר אך הוא עדיין ורוד בפנים. משהו כמו 3 דקות.
  4. העבירו את העוף למחבת עם הרוטב והמשיכו בבישול עד שהעוף מבושל לחלוטין, כ-30 דקות. הוסיפו מלח ופלפל על פי הטעם.
מומלץ להגיש את המנה לצד אורז או נאן ולקשט בפטרוזיליה או כוסברה מעל.

עשינו לכם חשק לעוף טיקה מסאלה? בא לכם להעשיר את המטבח הביתי שלכם בטעמים הנפלאים של הודו? INDIAN STORE מביאה לכם את התבלינים ההודיים האיכותיים ביותר ביבוא אישי מהודו. חשוב לנו שתוכלו להכין את המנות האהובות עליכם גם בבית ולכן אנחנו מייבאים את מהודו וממדינות שונות בעולם את המרכיבים הטריים, האותנטיים והאיכותיים ביותר. הזמינו עוד היום ותהנו מטעמים בינלאומיים אצלכם בבית.

 
מתכון טיקה מסאלה - איך להכין עוף טיקה?
טיקה מסאלה הוא אחד המאכלים הפופולריים ביותר בפיוז'ן בין המטבח ההודי למטבח האנגלי. על אף שמקורותיו ככל הנראה נשענים על השפעות של המטבח ההודי, מדובר במאכל שחדר לתרבות המערבית והפך לאחת המנות המבוקשות ביותר בטייק אווי ובמסעדות הודיות באירופה ובארצות הברית.

באופן פרדוקסלי, דווקא בישראל בה מטיילים רבים חוזרים מהודו מלאי התפעלות מהאוכל והתרבות המקומית, האפשרויות להנות ממנות הודיות טעימות במסעדה או במשלוח הן די מצומצמות. לכן, כדי להנות ממנת צ'יקן טיקה מסאלה אמיתית, אין ברירה אלא לגשת למטבח ולהתחיל לבשל.

במאמר הבא תוכלו למצוא את כל מה שצריך בשביל להכין טיקה מסאלה בבית, כולל רשימת מרכיבים של טיקה מסאלה מתכון מדויק וקצת ידע כללי על מקורות המנה והמאפיינים שלה.

מה זה צ'יקן טיקה מסאלה?
עוף טיקה מסאלה מכיל נתחי עוף עסיסיים שמוגשים בתוך רוטב עגבניות עשיר ומתובל. באופן מסורתי הרוטב מכיל רוטב עגבניות, תבלינים ויוגורט או שמנת שמעשירים את מרקמו ונותנים לו את הצבע הכתמתם האופייני למנה.

בשונה ממנות הודיות מסורתיות, עוף טיקה מסאלה אינו חריף במיוחד, אך הוא מתובל היטב בכמון, כורכום, מסאלה, שום ואפילו גי'נגר. נתחי העוף יושבים במרינדה לפני הבישול, אשר מעשירה את טעמם והופכת אותם לרכים וטעימים במיוחד.

המקורות האמיתיים של המתכון לטיקה מסאלה נמצאים בוויכוח עד היום, כאשר חלק טוענים שמקורו באזור פונג'בי בהודו ואחרים טוענים שהוא הומצא דווקא בסקוטלנד. בכל מקרה, אין ויכוח שהמנה היא מנה חדשה יחסית שהומצאה סביב שנות ה-60 או ה-70 של המאה ה-20 ושהפופולריות שלה הגיעה לשיאה באנגליה ולווא דווקא בהודו.

איך להכין צ'יקן מסאלה
החלק הכי טוב במתכון הזה הוא שעל אף רשימת המרכיבים הארוכה, ההכנה עצמה היא די פשוטה והתוצאה מרשימה וטעימה. בכל הנוגע להכנת עוף טיקה מתכון ברור ומסודר יעזור לכם להכין את המנה בקלות, לכן מומלץ לעקוב אחרי ההוראות ולוודא שלא שכחתם אף מרכיב.

כדי לפשט את ההכנה של רוטב טיקה מסאלה מתכון זה לא כולל השרייה מקדימה של העוף והוא יוצא טעים ועסיסי גם בלי המרינדה. אבל אם בא לכם להשקיע עוד קצת זמן בהכנה תוכלו לשים את העוף במרינדת יוגורט, מיץ לימון, שמן, מלח, ג'ינגר ושום לפחות ל-30 דקות בטמפרטורת החדר או ללילה שלם במקרר.

צ'יקן טיקה מסאלה מתכון:
מרכיבים:
  • 2 כפות גהי (חמאה מזוקקת)
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית ג'ינגר
  • 1 כפית פלפל חריף
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 800 גרם רוטב עגבניות
  • 1 כוס של שמנת לבישול או תחליף פרווה
  • 1 כף סוכר לבן
  • 2 כפיות פפריקה
  • 1 כף שמן
  • 4 נתחי חזה עוף, ללא עור וללא עצמות, חתוכים לגודל ביס
  • 1/2 כפית אבקת קארי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:
  1. חממו את הגהי במחבת גדולה על אש בינונית. טגנו את הבצל עד הזהבה. הוסיפו שום, כמון, מלח, ג'ינג'ר, פלפל חריף, קינמון וכורכום לתערובת הבצל וטגנו כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
  2. הוסיפו את רוטב העגבניות והביאו לרתיחה ליצירת רוטב טיקה הודי. לאחר הרתיחה יש להנמיך את האש ולהוסיף את השמנת, סוכר ופפריקה. בשלו את הרוטב 10-15 דקות עד שהוא מתעבה.
  3. במחבת נפרדת חממו שמן על אש בינונית. הוסיפו את נתחי העוף ואת אבקת הקארי וטגנו עד שהעוף מקבל גוון חום בהיר אך הוא עדיין ורוד בפנים. משהו כמו 3 דקות.
  4. העבירו את העוף למחבת עם הרוטב והמשיכו בבישול עד שהעוף מבושל לחלוטין, כ-30 דקות. הוסיפו מלח ופלפל על פי הטעם.
מומלץ להגיש את המנה לצד אורז או נאן ולקשט בפטרוזיליה או כוסברה מעל.

עשינו לכם חשק לעוף טיקה מסאלה? בא לכם להעשיר את המטבח הביתי שלכם בטעמים הנפלאים של הודו? INDIAN STORE מביאה לכם את התבלינים ההודיים האיכותיים ביותר ביבוא אישי מהודו. חשוב לנו שתוכלו להכין את המנות האהובות עליכם גם בבית ולכן אנחנו מייבאים את מהודו וממדינות שונות בעולם את המרכיבים הטריים, האותנטיים והאיכותיים ביותר. הזמינו עוד היום ותהנו מטעמים בינלאומיים אצלכם בבית.

 
יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp