יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
  |    |  אודות  |  יצרת קשר  |  התחבר | משתמש חדש  |  אורח/ת  |  מעקב הזמנות 054-2196060  |   סל קניות ()
מתכון גולאב ג׳אמון - איך להכין גולאב ג׳אמון?
רוצים להכין את הקינוח ההודי המפורסם ביותר אצלכם בבית אבל חוששים שלא יהיו לכם את המרכיבים המתאימים? זה נכון שהכנת גולאב ג׳אמון מסורתי דורשת שימוש במוצקי חלב או בקויה (Khoya). אבל יש דרכים אחרות להכין את הקינוח הפופולרי הזה, אשר יביאו לתוצאה לא פחות טעימה מהמתכון המסורתי. המשיכו לקרוא להסבר ומתכון מלא לגולאב ג'מון שאפשר להכין בבית.

מה זה גולאב ג׳מון
גולאב ג'מון הוא סוג של קינוח הודי חגיגי. המשמעות של המילה גולאב היא ורד והמשמעות של המילה ג'מון היא בגודל של גרגר-יער. השם מתאר את המנה שמורכבת מכדורים קטנים מטוגנים שעליהם שופכים סירופ מי ורדים מסוכר.

זוהי מנה פופולרית בכל רחבי הודו והיא מוגשת כמעט בכל אירוע חגיגי – חתונות, מסיבות, חגים וכדומה. אבל המנה לא נחשבת כקינוח לחגיגות בלבד אלא מוגשת גם באירועים צנועים יותר ובמסגרת ביתית.

המרכיבים של גולב ג'מון
בשונה ממתכונים הודיים אחרים, אין צורך במרכיבים רבים להכנת גולאב ג'מון. הכדורים עצמם עשויים מקויה. קויה היא סוג של מוצקי חלב שנותרים אחרי אידוי ויבוש של חלב והיא מרכיב נפוץ בקינוחים הודיים, בעיקר באזור צפון הודו. תהליך היצירה של הקויה המסורתית דורש אידוי ארוך של חלב במחבת ברזל עד ליצירת מוצקי החלב.

קשה להשיג קויה מחוץ להודו ותהליך ההכנה המסורתי שלה עלול להרתיע בשלנים ביתיים, לכן ניתן להחליף אותה באבקת חלב. ניתן למצוא אבקת חלב על מדפי הסופר או בחנויות אונליין ומומלץ לבחור אבקת חלב מלא ולא אבקת חלב עם אחוזי שומן נמוכים.

ליצירת הסירופ יש צורך בשני מרכיבים עיקריים. האחד הוא תרמילי הל שלמים אשר ניתן למצוא בכל חנות תבלינים יחד עם המרכיב השני, מי ורדים או תמצית ורדים. אם בחרתם להשתמש בתמצית ורדים יש להשתמש רק בכמה טיפות כי התמצית מרוכזת מאוד, אבל אם בחרתם מי ורדים תוכלו להוסיף כפית או קצת יותר, תלוי בריכוז שלהם.

יש אפשרות להכין גולאב ג׳אמון טבעוני על ידי החלפת מוצקי החלב בתערובת של לחם וקרם קשיו, לקבלת תוצאה שמזכירה את המתכון המסורתי.

גולאב ג׳אמון מתכון
תהליך ההכנה הוא פשוט אבל דורש ריכוז ומעקב מדויק אחרי השלבים השונים. אז לפני שאתם מתחילים בהכנה, וודאו שיש לכם את הזמן והסבלנות הדרושים ליצירת גולאב ג'מון מושלם. השלב הראשון הוא הכנת הבצק. לאחר מכן יש להתחיל להכין את הסירופ ולבסוף ליצור ולטגן את הכדורים ולהכניס אותם לסירופ.

מרכיבים לכדורי הבצק:
  • 1 כוס אבקת חלב מלא
  • 2 כפות קמח
  • 1/8 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף גהי
  • 5 כפות חלב
  • שמן לטיגון

מרכיבים לסירופ:
  • 1 כוס סוכר
  • 1-1/4 כוס מים
  • 2 תרמילי הל ירוקים מעוכים
  • 1/8 כפית תמצית ורדים או 1 כפית מי ורדים
  • 1/4 כפית מיץ לימון

הוראות הכנה:
  1. בקערת ערבוב יש לערבב את כל המרכיבים מלבד החלב. את החלב יש להוסיף לאט, כף אחרי כף, כדי ליצור את הבצק תוך כדי ערבוב (אבל לא לישה!). הבצק צריך להיות דביק. כשהבצק מוכן יש לתת לו לנוח מתחת למגבת לחה כ-5 דקות.
  2. השלב השני הוא הכנת סירופ הסוכר. יש להוסיף לסיר סוכר, מים והל. הביאו את התערובת לרתיחה עד שהסוכר נמס לגמרי והנמיכו לאש נמוכה תוך כדי ערבוב לכ- 5-6 דקות נוספות. הסירו את הסיר מהאש והוסיפו את תמצית או מי הוורדים.
  3. השלב הבא הוא גלגול הכדורים בעזרת ידיים משומנות. המרכיבים אמורים להספיק בערך ל-20 כדורים. את הכדורים מטגנים בשמן חצי עמוק עד שצבעם משתנה לזהוב-חום. כשהם מוכנים הניחו אותם על מגבת נייר למשך דקה לספיגת עודפי השמן ומשם העבירו לסירופ החם. המנה מוכנה לאכילה לאחר שעתיים של מנוחה.

את כל המרכיבים לגולאב ג'אמון ועוד הרבה יותר תוכלו למצוא אצלנו בחנות האונלייןIndian Store. אנחנו מתמחים ביבוא מוצרים מהודו ומכל רחבי העולם עבור הצרכן הישראלי כדי שתוכלו להנות מכל המתכונים ההודיים האהובים והמוכרים גם בארץ.

אנחנו מזמינים אתכם לצאת לסיור וירטואלי בין הניחוחות והטעמים של הודו, לבחור את המוצרים שתרצו דרך מערכת האתר ולקבל אותם במשלוח מהיר עד הבית.
 
מתכון גולאב ג׳אמון - איך להכין גולאב ג׳אמון?
רוצים להכין את הקינוח ההודי המפורסם ביותר אצלכם בבית אבל חוששים שלא יהיו לכם את המרכיבים המתאימים? זה נכון שהכנת גולאב ג׳אמון מסורתי דורשת שימוש במוצקי חלב או בקויה (Khoya). אבל יש דרכים אחרות להכין את הקינוח הפופולרי הזה, אשר יביאו לתוצאה לא פחות טעימה מהמתכון המסורתי. המשיכו לקרוא להסבר ומתכון מלא לגולאב ג'מון שאפשר להכין בבית.

מה זה גולאב ג׳מון
גולאב ג'מון הוא סוג של קינוח הודי חגיגי. המשמעות של המילה גולאב היא ורד והמשמעות של המילה ג'מון היא בגודל של גרגר-יער. השם מתאר את המנה שמורכבת מכדורים קטנים מטוגנים שעליהם שופכים סירופ מי ורדים מסוכר.

זוהי מנה פופולרית בכל רחבי הודו והיא מוגשת כמעט בכל אירוע חגיגי – חתונות, מסיבות, חגים וכדומה. אבל המנה לא נחשבת כקינוח לחגיגות בלבד אלא מוגשת גם באירועים צנועים יותר ובמסגרת ביתית.

המרכיבים של גולב ג'מון
בשונה ממתכונים הודיים אחרים, אין צורך במרכיבים רבים להכנת גולאב ג'מון. הכדורים עצמם עשויים מקויה. קויה היא סוג של מוצקי חלב שנותרים אחרי אידוי ויבוש של חלב והיא מרכיב נפוץ בקינוחים הודיים, בעיקר באזור צפון הודו. תהליך היצירה של הקויה המסורתית דורש אידוי ארוך של חלב במחבת ברזל עד ליצירת מוצקי החלב.

קשה להשיג קויה מחוץ להודו ותהליך ההכנה המסורתי שלה עלול להרתיע בשלנים ביתיים, לכן ניתן להחליף אותה באבקת חלב. ניתן למצוא אבקת חלב על מדפי הסופר או בחנויות אונליין ומומלץ לבחור אבקת חלב מלא ולא אבקת חלב עם אחוזי שומן נמוכים.

ליצירת הסירופ יש צורך בשני מרכיבים עיקריים. האחד הוא תרמילי הל שלמים אשר ניתן למצוא בכל חנות תבלינים יחד עם המרכיב השני, מי ורדים או תמצית ורדים. אם בחרתם להשתמש בתמצית ורדים יש להשתמש רק בכמה טיפות כי התמצית מרוכזת מאוד, אבל אם בחרתם מי ורדים תוכלו להוסיף כפית או קצת יותר, תלוי בריכוז שלהם.

יש אפשרות להכין גולאב ג׳אמון טבעוני על ידי החלפת מוצקי החלב בתערובת של לחם וקרם קשיו, לקבלת תוצאה שמזכירה את המתכון המסורתי.

גולאב ג׳אמון מתכון
תהליך ההכנה הוא פשוט אבל דורש ריכוז ומעקב מדויק אחרי השלבים השונים. אז לפני שאתם מתחילים בהכנה, וודאו שיש לכם את הזמן והסבלנות הדרושים ליצירת גולאב ג'מון מושלם. השלב הראשון הוא הכנת הבצק. לאחר מכן יש להתחיל להכין את הסירופ ולבסוף ליצור ולטגן את הכדורים ולהכניס אותם לסירופ.

מרכיבים לכדורי הבצק:
  • 1 כוס אבקת חלב מלא
  • 2 כפות קמח
  • 1/8 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף גהי
  • 5 כפות חלב
  • שמן לטיגון

מרכיבים לסירופ:
  • 1 כוס סוכר
  • 1-1/4 כוס מים
  • 2 תרמילי הל ירוקים מעוכים
  • 1/8 כפית תמצית ורדים או 1 כפית מי ורדים
  • 1/4 כפית מיץ לימון

הוראות הכנה:
  1. בקערת ערבוב יש לערבב את כל המרכיבים מלבד החלב. את החלב יש להוסיף לאט, כף אחרי כף, כדי ליצור את הבצק תוך כדי ערבוב (אבל לא לישה!). הבצק צריך להיות דביק. כשהבצק מוכן יש לתת לו לנוח מתחת למגבת לחה כ-5 דקות.
  2. השלב השני הוא הכנת סירופ הסוכר. יש להוסיף לסיר סוכר, מים והל. הביאו את התערובת לרתיחה עד שהסוכר נמס לגמרי והנמיכו לאש נמוכה תוך כדי ערבוב לכ- 5-6 דקות נוספות. הסירו את הסיר מהאש והוסיפו את תמצית או מי הוורדים.
  3. השלב הבא הוא גלגול הכדורים בעזרת ידיים משומנות. המרכיבים אמורים להספיק בערך ל-20 כדורים. את הכדורים מטגנים בשמן חצי עמוק עד שצבעם משתנה לזהוב-חום. כשהם מוכנים הניחו אותם על מגבת נייר למשך דקה לספיגת עודפי השמן ומשם העבירו לסירופ החם. המנה מוכנה לאכילה לאחר שעתיים של מנוחה.

את כל המרכיבים לגולאב ג'אמון ועוד הרבה יותר תוכלו למצוא אצלנו בחנות האונלייןIndian Store. אנחנו מתמחים ביבוא מוצרים מהודו ומכל רחבי העולם עבור הצרכן הישראלי כדי שתוכלו להנות מכל המתכונים ההודיים האהובים והמוכרים גם בארץ.

אנחנו מזמינים אתכם לצאת לסיור וירטואלי בין הניחוחות והטעמים של הודו, לבחור את המוצרים שתרצו דרך מערכת האתר ולקבל אותם במשלוח מהיר עד הבית.
 
יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp