קינוחים הודיים - מתוקים הודים פופולריים
המטבח ההודי מפורסם בכל רחבי העולם כמנות מתובלות במיוחד שהן אוכל הטייק אווי המושלם. אבל דווקא המתוקים ההודיים לא זכו לתפוצה רחבה כמו המנות העיקריות של המטבח הזה. אז אנחנו כאן כדי להגיד שאם אתם חובבי קינוחים, הודו תספק לכם אין סוף אפשרויות מתוקות במיוחד. החל מהגולאב ג'מון השוחים בסירופ ורדים ועד עוגיות קשיו פריכות, לתת- היבשת יש המון מה להציע בתחום המתוקים.
קינוחים הודיים מתכונים וגרסאות שונות
קינוחים הודים מגיעים בגרסאות שונות באזורים שונים של תת היבשת. אחרי הכל מדובר במדינה ענקית שיש בה מגוון רחב של תרבויות וסוגי מזונות אופייניים לכל אזור. אבל הבסיס להרבה מתכונים הודים מתוקים היא הגהי, חמאה מזוקקת שמשמשת המון במתכונים הודיים בכלל ובמתוקים בפרט.
מרבית הקינוחים חלביים ולכן לטבעונים יהיה קצת יותר מאתגר למצוא אפשרויות מתוקות בהודו. השילוב של סוכר – חלב – גהי נפוץ מאוד ומפתיע לגלות כמה מאכלים הודים מתוקים שונים אפשר ליצור מהבסיס הזה.
בדרום הודו הקינוחים המתוקים מכילים בדרך כלל גם קוקוס שנפוץ מאוד באזור זה של תת היבשת ואילו מהצפון הגיעו קינוחים מוכרים שמשלבים פודינג אורז או סוגים שונים של דמפלינג מטוגנים מתוקים כמו הגולאב ג'מון.
רשימת קינוחים הודיים
- גולאב ג'אמון: ככל הנראה הקינוח ההודי המפורסם ביותר, גולאב ג'אמון הוא ממתק סופר מתוק ודביק, בדיוק כמו שצריך! מדובר בכדורים ספוגיים אשר מכינים משילוב של קמח ומוצקי חלב, מטגנים בשמן ומטבילים, שלא לומר מטביעים, בסירופ סוכר מתוק בניחוח ורדים והל. זוהי מנה מקובלת באירועים חגיגיים כמו חתונות, פסטיבלים, חגים וגם באירועים ביתיים צנועים יותר. יש לה כמה ורסיות שונות במקומות שונים בהודו, כמו למשל הגרסה של מדינת קרלה בדרום הודו בה הכדורים מיוצרים מקמח אורז בשילוב של בננה וקוקוס.
- קולפי: קולפי הוא סוג של גלידה הודית אך במרקם מעט יותר דחוס מאשר הגלידה המוכרת לנו. בהכנה מסורתית החלב של הקולפי מורתח עד להסמכה ועובר להקפאה ללא שלב של הקצפה. לקולפי מוסיפים רק הל או טעמים חדשניים יותר כמו מנגו, פיסטוק, זעפרן, וניל או ורדים. לעיתים הוא מוגש לצד אטריות דקות ופירות יבשים.
- הלווה: למרות השם המבלבל לא מדובר על קינוח השומשום המוכר אלא על שבבי גזר שעברו בישול בחלב, סוכר והרבה מאוד גהי. זוהי מנה מהמטבח של צפון הודו ונהוג לאכול אותה בעיקר בחודשי החורף.
- לאדו: זהו קינוח הודי חגיגי שיש לו גרסאות רבות ומתכונים שונים. בדרך כלל מכינים אותו מקמח חומוס, קוקוס טחון, חלב, סוכר, גהי ופירות יבשים. הוא מוגש באירועים חגיגיים ובטקסים דתיים בכל רחבי הודו.
- ברפי: קינוח שמשמעות שמו היא "שלג". אלו סוג של עוגיות הודיות שעשויות מחלב מרוכז ומגיעות בגרסאות שונות שכוללות לרוב קשיו או פיסטוק טחון. המרקם שלהן דומה קצת לפאדג' והן מעוטרות בשכבה עליונה כסופה שעלולה קצת להרתיע בהתחלה אבל היא אכילה לחלוטין.
- סואן פאפדי: הקינוח שמגיע מצפון הודו ימס לכם בפה ממש כמו שערות סבתא. מגישים אותו באופן קבוע בחגיגות הדיוואלי וגם באירועים נוספים. המרכיבים הם קמח, סירופ סוכר, גהי וחלב (שכולם מוטיבים חוזרים בקינוחים הודיים מסורתיים). לעיתים מוסיפים להם גם אגוזים או הל. למרות המרכיבים הפשוטים, זהו קינוח מורכב שקשה להכין בטקסטורה הנכונה ולכן הוא שמור לאירועים מיוחדים.
- קהיר: זהו קינוח צפון הודי שהוא למעשה פודינג אורז עשיר מתובל בהל ומלא אגוזים. נהוג לאכול אותו בכל עונות השנה אך הוא מפנק במיוחד כקינוח חם בחורף קר.
אם עשינו לכם חשק לנסות את עולם המתוקים ההודי ממש כאן בבית, תוכלו למצוא מגוון ממתקים הודיים ומצרכים להכנתם אצלנו בחנות האונליין Indian Store.
Indian Store היא חנות אונליין המתמחה ביבוא ושיווק של מוצרים מכל רחבי העולם ובמיוחד מהודו. אנחנו מקפידים להביא לארץ את מבחר הטעמים, הריחות והזיכרונות מהודו לטובת הצרכנים הישראלים וכל מי שמתגעגע למדינת הקסמים המופלאה הזו.
אתם מוזמנים לצאת לסיור וירטואלי ברחבי החנות ולבחור לכם מבין שלל חטיפים, מתוקים, מוצרי בסיס, מוצרי טיפוח ועוד ולהנות משלוח מהיר ממש עד לפתח הדלת.