יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
  |    |  אודות  |  יצרת קשר  |  התחבר | משתמש חדש  |  אורח/ת  |  מעקב הזמנות 054-2196060  |   סל קניות ()

הכנה יומיומית של ארוחות בריאות, מזינות, קלות להכנה וטעימות במיוחד, היא משימה לא פשוטה עבור מרבית האנשים. אם גם אתם רוצים ללמוד כיצד להפיק תחת ידיכם להוציא אוכל טבעוני או אוכל צמחוני מדהים שתהנו במיוחד לאכול ויגרום לכל מי שיטעם ממנו ללקק את האצבעות, יש כמה מרכיבים, בדגש על תבלינים מיוחדים, שמומלץ מאוד שיהיו לכם במטבח הביתי. אחד מהרכיבים הללו, שמקורו במטבח ההודי - נקרא קאלה נמאק, ואותו נסקור בהרחבה במסגרת המאמר הבא.
 

הכירו את "הזהב השחור" של המטבח הטבעוני

מלח שחור הידוע בשמו ההינדי: קאלה נמאק (Kala Namak) הוא בין המרכיבים הייחודיים והשימושיים ביותר במזווה הטבעוני. המלח המיוחד הזה הוא בעל ערך במטבח הטבעוני מכיוון שהוא בעל ארומה וטעם ביצתיים מאוד. כדאי לדעת כי אף שהמלח השחור לעיתים משווק כמלח הימאליה חשוב לדעת שישנם גם מלחים אחרים שמקורם בכרייה ברכס ההימלאיה אך אינם בעלי אותו ניחוח גופרתי, האופייני כל כך לקאלה נמאק.
 

על המאפיינים הייחודיים של המלח ההודי

צבעו של המלח השחור ההודי, הוא למעשה בגוון הקרוב יותר לסגול עמוק מאשר שחור וכאשר הוא כתוש דק, צבעו הופך ורדרד יותר. ריחו וטעמו הייחודיים, מקורם בניחוחות הגופריתיים שמקנים לו המינרלים מהם הוא מיוצר. המלח השחור מורכב בעיקר ממלח בישול רגיל, שמעורבבים בו כמה רכיבים טבעיים ובהם תרכובות גופריתיות המקנות למלח את הניחוח האופייני לו שמזכיר במיוחד את הריח האופייני לביצים קשות.

כאשר פותחים אריזה של מלח הודי בפעם הראשונה, היא לרוב מדיפה ריח חזק ומובחן מאוד של גופרית. אל דאגה - זה לא אומר שהמטבח שלכם עומד להריח כמו ביצה קשה לנצח. הריח האופייני לקאלה נמק בדרך כלל מתפוגג במהירות, אך הוא מופיע מחדש ברגע שמלח עובר חימום בזמן הבישול. מדובר בארומה עדינה יחסית שאינה משתלטת אלא מספיקה כדי לדמות את טעמן הייחודי של ביצים וחביתות, עבור מי שמתגעגע אליהן.


על סגולות הריפוי יוצאות הדופן של הקאלה נמק

בנוסף לתרומתו של רכיב מיוחד זה לארומה ולטעם של מנות שונות, מיוחסות לו גם סגולות ריפוי שמקורן בתערובת המגנזיום, הברזל, הסולפידים והסולפטים, המהווים חלק ממרכיביו ותורמים אף הם לארומה ולטעם הייחודיים לו. בתורת הרפואה ההודית - האיורוודה, הקאלה נמק נחשב כתבלין התורם לעיכול תקין ומסייע לקירור הגוף.


איך משתמשים במלח הודי?

מלח הודי הוא רכיב פופולרי במיוחד במטבח הדרום אסייתי וההודי. הוא נמצא בשימוש נרחב ברחבי הודו, פקיסטן, נפאל, בנגלדש ומדינות אחרות באסיה, שבהן נפוץ הבישול הטבעי ברוח האיורוודה. באופן מסורתי, נהוג להוסיף אותו לצ'אטני, סלטים, יוגורטים ומאכלים אחרים שאינם מתוקים.

אולם במטבח הטבעוני המודרני, מלח זה נמצא בשימוש תדיר במנות המדמות מאכלים מבוססי ביצים. מדובר במרכיב שמשתלב באופן אידיאלי בכל תחליף ביצים טבעוני, בין אם מדובר על "מקושקשת" טופו, אומלט עדשים טבעוני, חביתת קמח חומוס, סלט ביצים טבעוני, שקשוקה טבעונית, או מנות נוספות מהצומח בסגנון ביצה.

 

היכן ניתן להשיג מוצרי מזון טבעיים לבישול טבעוני וצמחוני?

שימוש במלח השחור במנות שונות, מוסיף כאמור ארומה מעניינת ויוצאת דופן למזון ומשדרג פלאים את חוויית הבישול והאכילה של מנות צמחוניות או טבעוניות. גם אם אתם לא טבעונים או צמחונים, כדאי מאוד להחזיק צנצנת או מלחיה של מלח כזה במזווה, לטובת הכנת מנות אוריינטליות שונות מהמטבח האיורוודי.

את המלח ההודי, לצד מגוון תבלינים ומוצרי מזון טבעיים נוספים, ניתן להשיג בחנות המוצרים ההודיים שלנו - אינדיין סטור . indian store הוא אתר אינטרנט המתמחה בייבוא של מוצרי מזון, לבוש וטיפוח איכותיים מהודו וממדינות נוספות בעולם, כולל מאכלים מוכנים טבעוניים ושלל תבלינים ארומטיים ונפלאים הייחודיים למטבח ההודי המסורתי, שישתלבו באופן הרמוני בכל תבשיל מהצומח.המכנה המשותף של כל המוצרים בחנות שלנו הוא היותם מוצרים אותנטיים שמיוצרים בתהליכים ייצור מסורתיים במדינות המקור, ולכן מצליחים לשמור על הייחודיות האופיינית להם.

בין המוצרים הנמכרים ביותר בחנות שלנו, ניתן למצוא צעיפי פשמינה מסורתיים במגוון צבעים ועיצובים מרהיבים, תה הודי אותנטי, תבלינים הודיים מיוחדים, ממתקים וחטיפים הודיים, שמנים ריחניים מסוגים שונים, ומגוון מוצרי טיפוח טבעיים לשיער ולגוף, אשר מיוצרים על טהרת האיורוודה מרכיבים אורגניים ואיכותיים בלבד. קפצו לביקור!

הכנה יומיומית של ארוחות בריאות, מזינות, קלות להכנה וטעימות במיוחד, היא משימה לא פשוטה עבור מרבית האנשים. אם גם אתם רוצים ללמוד כיצד להפיק תחת ידיכם להוציא אוכל טבעוני או אוכל צמחוני מדהים שתהנו במיוחד לאכול ויגרום לכל מי שיטעם ממנו ללקק את האצבעות, יש כמה מרכיבים, בדגש על תבלינים מיוחדים, שמומלץ מאוד שיהיו לכם במטבח הביתי. אחד מהרכיבים הללו, שמקורו במטבח ההודי - נקרא קאלה נמאק, ואותו נסקור בהרחבה במסגרת המאמר הבא.
 

הכירו את "הזהב השחור" של המטבח הטבעוני

מלח שחור הידוע בשמו ההינדי: קאלה נמאק (Kala Namak) הוא בין המרכיבים הייחודיים והשימושיים ביותר במזווה הטבעוני. המלח המיוחד הזה הוא בעל ערך במטבח הטבעוני מכיוון שהוא בעל ארומה וטעם ביצתיים מאוד. כדאי לדעת כי אף שהמלח השחור לעיתים משווק כמלח הימאליה חשוב לדעת שישנם גם מלחים אחרים שמקורם בכרייה ברכס ההימלאיה אך אינם בעלי אותו ניחוח גופרתי, האופייני כל כך לקאלה נמאק.
 

על המאפיינים הייחודיים של המלח ההודי

צבעו של המלח השחור ההודי, הוא למעשה בגוון הקרוב יותר לסגול עמוק מאשר שחור וכאשר הוא כתוש דק, צבעו הופך ורדרד יותר. ריחו וטעמו הייחודיים, מקורם בניחוחות הגופריתיים שמקנים לו המינרלים מהם הוא מיוצר. המלח השחור מורכב בעיקר ממלח בישול רגיל, שמעורבבים בו כמה רכיבים טבעיים ובהם תרכובות גופריתיות המקנות למלח את הניחוח האופייני לו שמזכיר במיוחד את הריח האופייני לביצים קשות.

כאשר פותחים אריזה של מלח הודי בפעם הראשונה, היא לרוב מדיפה ריח חזק ומובחן מאוד של גופרית. אל דאגה - זה לא אומר שהמטבח שלכם עומד להריח כמו ביצה קשה לנצח. הריח האופייני לקאלה נמק בדרך כלל מתפוגג במהירות, אך הוא מופיע מחדש ברגע שמלח עובר חימום בזמן הבישול. מדובר בארומה עדינה יחסית שאינה משתלטת אלא מספיקה כדי לדמות את טעמן הייחודי של ביצים וחביתות, עבור מי שמתגעגע אליהן.


על סגולות הריפוי יוצאות הדופן של הקאלה נמק

בנוסף לתרומתו של רכיב מיוחד זה לארומה ולטעם של מנות שונות, מיוחסות לו גם סגולות ריפוי שמקורן בתערובת המגנזיום, הברזל, הסולפידים והסולפטים, המהווים חלק ממרכיביו ותורמים אף הם לארומה ולטעם הייחודיים לו. בתורת הרפואה ההודית - האיורוודה, הקאלה נמק נחשב כתבלין התורם לעיכול תקין ומסייע לקירור הגוף.


איך משתמשים במלח הודי?

מלח הודי הוא רכיב פופולרי במיוחד במטבח הדרום אסייתי וההודי. הוא נמצא בשימוש נרחב ברחבי הודו, פקיסטן, נפאל, בנגלדש ומדינות אחרות באסיה, שבהן נפוץ הבישול הטבעי ברוח האיורוודה. באופן מסורתי, נהוג להוסיף אותו לצ'אטני, סלטים, יוגורטים ומאכלים אחרים שאינם מתוקים.

אולם במטבח הטבעוני המודרני, מלח זה נמצא בשימוש תדיר במנות המדמות מאכלים מבוססי ביצים. מדובר במרכיב שמשתלב באופן אידיאלי בכל תחליף ביצים טבעוני, בין אם מדובר על "מקושקשת" טופו, אומלט עדשים טבעוני, חביתת קמח חומוס, סלט ביצים טבעוני, שקשוקה טבעונית, או מנות נוספות מהצומח בסגנון ביצה.

 

היכן ניתן להשיג מוצרי מזון טבעיים לבישול טבעוני וצמחוני?

שימוש במלח השחור במנות שונות, מוסיף כאמור ארומה מעניינת ויוצאת דופן למזון ומשדרג פלאים את חוויית הבישול והאכילה של מנות צמחוניות או טבעוניות. גם אם אתם לא טבעונים או צמחונים, כדאי מאוד להחזיק צנצנת או מלחיה של מלח כזה במזווה, לטובת הכנת מנות אוריינטליות שונות מהמטבח האיורוודי.

את המלח ההודי, לצד מגוון תבלינים ומוצרי מזון טבעיים נוספים, ניתן להשיג בחנות המוצרים ההודיים שלנו - אינדיין סטור . indian store הוא אתר אינטרנט המתמחה בייבוא של מוצרי מזון, לבוש וטיפוח איכותיים מהודו וממדינות נוספות בעולם, כולל מאכלים מוכנים טבעוניים ושלל תבלינים ארומטיים ונפלאים הייחודיים למטבח ההודי המסורתי, שישתלבו באופן הרמוני בכל תבשיל מהצומח.המכנה המשותף של כל המוצרים בחנות שלנו הוא היותם מוצרים אותנטיים שמיוצרים בתהליכים ייצור מסורתיים במדינות המקור, ולכן מצליחים לשמור על הייחודיות האופיינית להם.

בין המוצרים הנמכרים ביותר בחנות שלנו, ניתן למצוא צעיפי פשמינה מסורתיים במגוון צבעים ועיצובים מרהיבים, תה הודי אותנטי, תבלינים הודיים מיוחדים, ממתקים וחטיפים הודיים, שמנים ריחניים מסוגים שונים, ומגוון מוצרי טיפוח טבעיים לשיער ולגוף, אשר מיוצרים על טהרת האיורוודה מרכיבים אורגניים ואיכותיים בלבד. קפצו לביקור!

יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp