פַאלוּדֶה או פאלוּדַה הוא משקה דרום-אסיאתי קר ומרענן בעל מרקם דמוי סורבה המוגש בקיץ. המשקה פופולרי מאוד בצפון הודו, פקיסטן ואיראן. המשקה היה אחד מהקינוחים הקפואים הראשונים בהיסטוריה, ויש עדויות לקיומו כבר בשנת 400 לפני הספירה. מנת פאלודה הפאלודה מבוסס על מים, גרגירי בזיליקום, רוזטה, סוכר, מי ורדים ומיץ לימון במתכון האיראני מוספות גם איטריות אורז ופיסטוקים ולעיתים גם גלידה איראנית מסורתית. לאחר ערבוב החומרים, מצונן המשקה ואגב כך מעורבב עד אשר מתקבל המרקם האופייני לו דמוי סורבה (ברד). ניחוח הפאלודה האופייני מתקבל ממי הוורדים ומהרוזטה. אופן הכנה: מחממים בסיר נירוסטה 2-3 דקות חצי ליטר חלב/ חלב שקדים/ חלב קוקוס/ חלב אורז, על אש בינונית נמוכה. מוסיפים את תוכן השקית של הפלודה ומערבבים עד שהתערובת ניהית סמיכה מעט. מכבים את האש ונותנים לתערובת להצטנן. לאחר מכן להכניס למקרר. התערובת מספיקה ל 6 מנות. יש לקחת כוס זכוכית ולמזוג לתוכה כ 1/3 מגובה הכוס מהתערובת של הפלודה. (מומלץ כוס זכוכית גבוהה). מעל התערובת מוסיפים מעט קרח כתוש ומעל גלידה בהתאם לטעם של הפלודה. מוסיפים חלב קר או כל משקה אחר הניזכר לעיל עד לגובה הכוס. לפלודה בטעם ורדים מומלץ להוסיף סירופ ורדים וגלידה וניל. לפלודה בטעם זעפרן ופיסטוק מומלץ להוסיף גלידה בטעם פיסטוק ומעל לפזר שבבי פיסטוק. לפלודה בטעם מנגו מומלץ להוסיף גלידה בטעם מנגו וקוביות מפרי המנגו. לפלודה בטעם תות מומלץ להוסיף גלידת תות/ וניל וחתיכות תות.
|